Du behöver
- 2 dl mjölk
- 4 msk kakao
- 1 dl socker
- 125 g smör eller margarin
- 1.5 dl socker
- 2 st ägg
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
Glasyr:
1.5 dl florsocker
25 g smält smör eller margarin
1 msk kaffe kallt
2 tsk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 dl kokosflingor
Ugn: 175°
Det här behövs till sockerkaksform 1 1/2 l:
Gör så här
1
Blanda mjölk, kakao och socker i en kastrull och koka upp. Låt svalna.
2
Rör smör och 1 1/2 dl socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning.
3
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten växelvis med chokladsmeten.
4
Häll i smord och bröad form och grädda i nedre delen av ugnen i 50 minuter. Låt svalna.
5
Rör ihop glasyren och bred på kakan. Strö över kokos.