Sandkaka

En lätt sockerkaka med en aning konjakssmak.

Du behöver

  • 200 g smör eller margarin
  • 2.5 dl socker
  • 3 st ägg
  • 2 msk konjak
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver

Glasyr:

3 dl florsocker
2 msk apelsin pressad
kumquats

Ugn: 175°

Det här behövs till 1 sockerkaksform 1 1/2 l:

Gör så här

1
Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Tillsätt konjaken.

2
Blanda mjöl med potatismjöl och bakpulver och rör ner i smeten.

3
Häll smeten i smord och bröad form och grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter.

4
Låt kakan svalna. Rör ihop glasyren och glasera kakan. Garnera med skivade kumquats.

Scroll to Top