Toscakaka

Använd mandelspån i glasyren om du inte hittar mandelsplitter.

Du behöver

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 dl mjölk

Glasyr:

100 g smör eller margarin
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
1.5 st mandelsplitter påsar

Ugn: 200°

Det här behövs till 1 form 24 cm i diameter:

Gör så här

1
Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.

2
Rör i smör och mjölk och häll smeten i smord och bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter.

3
Smält ihop glasyren under omrörning i en kastrull och klicka försiktigt över kakan. Grädda klart i 20 minuter till.

Scroll to Top