Äppelfalu och matkorn

Du behöver 225 g falukorv mager 1 msk senap 1 msk sesamfrö 2 st äpplen små 1 st röd lök i tunna klyftor 1 msk...

Du behöver

  • 225 g falukorv mager
  • 1 msk senap
  • 1 msk sesamfrö
  • 2 st äpplen små
  • 1 st röd lök i tunna klyftor
  • 1 msk rosmarinblad
  • 1 tsk matfett flytande
  • 1 msk honung
  • salt och peppar

Servera med:

matkorn kokta
0.5 st röd paprika tärnad

Ugn: 225º

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Skär korven i skivor men inte rakt igenom. Lägg den på ett ugnssäkert fat. Bred senap mellan skivorna och över korven. Strö på sesamfrön.

2
Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Blanda äppelklyftorna med rödlök, rosmarin, matfett och honung och lägg bredvid korven. Krydda med salt och peppar.

3
Stek mitt i ugnen, ca 20 minuter. Rör om i äppelklyftorna 1–2 gånger under tiden. Servera med kokta matkorn blandade med röd paprika.

Scroll to Top