Du behöver
- 225 g falukorv mager
- 1 msk senap
- 1 msk sesamfrö
- 2 st äpplen små
- 1 st röd lök i tunna klyftor
- 1 msk rosmarinblad
- 1 tsk matfett flytande
- 1 msk honung
- salt och peppar
Servera med:
matkorn kokta
0.5 st röd paprika tärnad
Ugn: 225º
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Skär korven i skivor men inte rakt igenom. Lägg den på ett ugnssäkert fat. Bred senap mellan skivorna och över korven. Strö på sesamfrön.
2
Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Blanda äppelklyftorna med rödlök, rosmarin, matfett och honung och lägg bredvid korven. Krydda med salt och peppar.
3
Stek mitt i ugnen, ca 20 minuter. Rör om i äppelklyftorna 1–2 gånger under tiden. Servera med kokta matkorn blandade med röd paprika.