Fiskfärsbiff med citronsås

Du behöver 200 g sejfilé eller liknande fisk 0.5 tsk salt 1 msk potatismjöl 1 st ägg 1 dl lagalätt 1 msk dill hackad 0.25...

Du behöver

  • 200 g sejfilé eller liknande fisk
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 st ägg
  • 1 dl lagalätt
  • 1 msk dill hackad
  • 0.25 krm vitpeppar nymald
  • 1 msk matfett flytande

Sås:

1 dl minifraiche
0.25 st citron rivet skal
1 tsk honung flytande
salt och peppar

Servera med:

6 st potatis kokta och pressade
2 dl gröna ärtor kokta
sallad

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Mixa samman fisken med salt, ägg, potatismjöl och lagalätt. Tillsätt dill och vitpeppar. Forma färsen till två biffar och lägg på ett smörpapper.

2
Smält smöret i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme, ca 3–4 minuter per sida.

3
Rör ihop minifraiche med citronskal och honung. Smaka av med salt och peppar. Servera biffarna med pressad potatis, kokta gröna ärtor, sallad och sås.

Scroll to Top