Havreplättar

Du behöver 5 dl lättfil 4 dl havregryn 1 dl vetemjöl 1 msk råsocker strö eller sötningsmedel 0.5 tsk kardemummakärnor 2 st ägg 0.5 dl...

Du behöver

  • 5 dl lättfil
  • 4 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 msk råsocker strö eller sötningsmedel
  • 0.5 tsk kardemummakärnor
  • 2 st ägg
  • 0.5 dl fett till första laggen

Till serveringen:

äppelmos

Gör så här

1
Stöt kardemummakärnorna och blanda med havregryn, vetemjöl, socker eller sötningsmedel.

2
Vispa upp äggen och rör samman med filmjölken, fettet och de torra ingredienserna.

3
Värm plättjärnet och pensla med fett innan du börjar gräddningen.

4
Rör om i smeten mellan varje lagg och beräkna en matsked smet till varje plätt. Servera som dessert eller mellanmål med mos eller äppelfil.

Scroll to Top