Du behöver
- 1 kg potatis
- 1 st gul lök finhackad
- 2 st vitlöksklyftor hackade
- 1 msk rapsolja
- 400 g lammfärs eller nötfärs
- 375 g tomater krossade
- 1 msk kalvfond konc
- 1 tsk timjan
- 1 tsk basilika
- salt svartpeppar
Sås:
3 dl ostsås 8 %
2 dl turkisk yoghurt
1 krm muskotnöt malen
2 dl ost riven, 17 %
Ugn: 225º
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Förbered först potatisen genom att skala och skiva den i 1/2 cm tjocka skivor.
2
Hacka och fräs lök och vitlök i olja. Smula ner lammfärsen och låt den bryna med. Späd med tomatkross och tillsätt kalvfond och kryddor. Låt såsen småkoka under lock, ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3
Blanda ostsås med yoghurt och muskot.
4
Varva potatis, köttfärssås och ostsås i en smord form. Avsluta med potatis och ostsås. Strö över riven ost. Gratinera i ugnen, ca 40 minuter, tills moussakan fått fin färg och potatisen är mjuk. Servera med sallad.