Ris och kycklinggratäng

Kycklingratäng med smak av ingefära och curry.

Du behöver

  • 4 prt fullkornsris kokt
  • 1 st grillad kyckling
  • 1 st purjolök skivad
  • 150 g champinjoner skivade
  • 2 msk smör
  • 4 dl turkisk yoghurt
  • 2 tsk curry
  • 0.5 krm chilipeppar malen
  • 1 tsk ingefära riven
  • 2 dl lagrad ost riven
  • 140 g bacon strimlat och knaperstekt

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Lägg det kokta riset i botten på en smord ugnssäker form. Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar. Lägg kycklingköttet ovanpå riset.

2
Fräs nästan all purjolök och skivade champinjoner i smör och lägg ovanpå kycklingen.

3
Blanda turkisk yoghurt med curry, chilipeppar, ingefära och riven ost. Bred blandningen över purjolök och svamp.

4
Gratinera i mitten av ugnen, ca 10 minuter. Strö över knaperstekt bacon och lite purjolök. Servera med grönsallad.

Scroll to Top