Du behöver
- 4 prt fullkornsris kokt
- 1 st grillad kyckling
- 1 st purjolök skivad
- 150 g champinjoner skivade
- 2 msk smör
- 4 dl turkisk yoghurt
- 2 tsk curry
- 0.5 krm chilipeppar malen
- 1 tsk ingefära riven
- 2 dl lagrad ost riven
- 140 g bacon strimlat och knaperstekt
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Lägg det kokta riset i botten på en smord ugnssäker form. Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar. Lägg kycklingköttet ovanpå riset.
2
Fräs nästan all purjolök och skivade champinjoner i smör och lägg ovanpå kycklingen.
3
Blanda turkisk yoghurt med curry, chilipeppar, ingefära och riven ost. Bred blandningen över purjolök och svamp.
4
Gratinera i mitten av ugnen, ca 10 minuter. Strö över knaperstekt bacon och lite purjolök. Servera med grönsallad.