Lax- och räkgryta

Du behöver 3 st laxfilé à 150 g 150 g skalade räkor 0.5 st purjolök 1 st vitlöksklyfta 1 msk smör eller margarin 2 dl...

Du behöver

  • 3 st laxfilé à 150 g
  • 150 g skalade räkor
  • 0.5 st purjolök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 dl vatten
  • 1 msk fiskfond
  • 2 st broccolistånd ca 400 g
  • salt och peppar
  • 2 msk dill

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skölj och strimla purjolöken. Hacka vitlöken och fräs tillsammans med purjolöken i smör.

2
Tillsätt crème fraiche, vatten och fond och koka upp. Dela broccolin i mindre buketter och skär laxen i kuber.

3
Lägg ner broccoli och lax i grytan och koka i ca 5 minuter tills laxen är klar.

4
Lägg i räkorna och smaka av med salt och peppar. Strö över dill och servera med tagliatelle eller potatis.

Scroll to Top