Du behöver
- 3 st laxfilé à 150 g
- 150 g skalade räkor
- 0.5 st purjolök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk smör eller margarin
- 2 dl crème fraîche
- 2 dl vatten
- 1 msk fiskfond
- 2 st broccolistånd ca 400 g
- salt och peppar
- 2 msk dill
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skölj och strimla purjolöken. Hacka vitlöken och fräs tillsammans med purjolöken i smör.
2
Tillsätt crème fraiche, vatten och fond och koka upp. Dela broccolin i mindre buketter och skär laxen i kuber.
3
Lägg ner broccoli och lax i grytan och koka i ca 5 minuter tills laxen är klar.
4
Lägg i räkorna och smaka av med salt och peppar. Strö över dill och servera med tagliatelle eller potatis.