Räkcrepes

Lyxa till det med hemgjorda crepes! Här fyller vi pannkakorna med en krämig räkstuvning och strör över riven ost som får smälta i ugnen.

4 portioner
Du behöver

Pannkakor:

3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
4 ägg
½ tsk salt
smör eller margarin till stekning

Stuvning:

2 msk smör eller margarin
4 msk vetemjöl
2 dl grädde
3 dl mjölk
salt och peppar
1 msk pressad citron
1 dl hackad dill
150 g skalade räkor

Gratinering:

2 dl riven ost

Ugn: 225°

Gör så här

1
Pannkakor: Vispa ut mjölet i 3 dl av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt och vispa till en slät smet. Grädda pannkakorna och lägg i en hög med bakpapper mellan.
2
Stuvning: Smält smöret i en kastrull Rör i mjöl och späd med grädde och mjölk. Koka upp under omrörning och koka i 5 minuter.
3
Smaka av med salt, peppar och citron. Rör i dill och räkor. Fördela stuvningen på pannkakorna och rulla ihop.
4
Lägg i en smord form med skarven ned och strö över ost. Gratinera i ca 10 minuter och servera med sallad.
Scroll to Top