Du behöver
- 500 g rabarberstjälk (1 liter) skurna
- 1 dl ris (går bra med både runda och långkorniga gryn)
- 2 st äggvitor
- 1.5 dl socker
Till serveringen:
grädde kylskåpskall
Ugn: 175°
Det här behövs till ca 4-6 port:
Gör så här
1
Lägg rabarbern i en kastrull med ytterst lite vatten (3/4 dl) och strö på 1/2 dl av sockret. Låt sjuda på svag värme i ca 10 minuter.
2
Koka riset efter anvisningen på förpackningen och lägg de avrunna grynen i en smord ugnssäker form. Täck riset med rabarbern.
3
Vispa vitorna till ett fast skum och tillsätt det resterande sockret i ett par omgångar under fortsatt vispning. Marängmassan ska vara styv och blank när du klickas över rabarbern.
4
Ställ in formen mitt i ugnen och låt marängen få färg, det kan ta 15–20 minuter. Servera med grädde.