Elsies rabarberdessert

Receptet har vi fått från en av våra läsare i Uddevalla. Det är ett enkelt och bra för den som har god tillgång på rabarber. Under vinterhalvåret hämtar hon de skurna rabarberbitarna från frysen.

Du behöver

  • 500 g rabarberstjälk (1 liter) skurna
  • 1 dl ris (går bra med både runda och långkorniga gryn)
  • 2 st äggvitor
  • 1.5 dl socker

Till serveringen:

grädde kylskåpskall

Ugn: 175°

Det här behövs till ca 4-6 port:

Gör så här

1
Lägg rabarbern i en kastrull med ytterst lite vatten (3/4 dl) och strö på 1/2 dl av sockret. Låt sjuda på svag värme i ca 10 minuter.

2
Koka riset efter anvisningen på förpackningen och lägg de avrunna grynen i en smord ugnssäker form. Täck riset med rabarbern.

3
Vispa vitorna till ett fast skum och tillsätt det resterande sockret i ett par omgångar under fortsatt vispning. Marängmassan ska vara styv och blank när du klickas över rabarbern.

4
Ställ in formen mitt i ugnen och låt marängen få färg, det kan ta 15–20 minuter. Servera med grädde.

Scroll to Top