Biscotti-snittar

Biscotti-snittarna får en vacker gul ton av den majsbaserade italienska mjölmixen.

25 kakor

Du behöver

  • 1.5 dl sötmandel (knappt 100 g)
  • 1 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ¼ tsk salt
  • ¾ msk citron rivet skal av en
  • 3 dl mjölmix (Finax)
  • 1 ½ tsk bakpulver

Ugn: 175°

Gör så här

1
Skålla och skala sötmandeln. Rosta den i en stekpanna så att den får en ljusbrun färg. Låt svalna innan du hackar den grovt.
2
Rör ägg och socker till en luftig massa. Tillsätt vaniljsocker, salt samt citronskal.
3
Blanda mjölmix och bakpulver. Tillsätt mjölmixen och mandelhacket till övriga ingredienser och blanda samman.
4
Skrapa ned degen på bordet som du först har pudrat med mjölmix, och forma den till en längd. Dela den i två bitar och rulla ut till längder.
5
Flytta över dem på en plåt täckt med bakplåtspapper och forma längderna så att de blir något kortare än pappret.
6
Skjut in plåten på mittfalsen i ugnen och grädda i 15 minuter. Ta ut plåten och låt längderna svalna i 5 minuter innan du skär dem i snittar ca 3 1/2 cm breda.
7
Skjut in plåten i den avstängda ugnen och låt kakorna torka sig spröda i ca 15 minuter. Förvaras i burk med tättslutande lock.
Scroll to Top