Fattiga riddare

Servera fattiga riddare som dessert eller till kaffe eller te.

Du behöver

  • 1 krm kardemummakärnor
  • 8 skiva formbröd dagsgammalt
  • 2 st ägg
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn gärna fiber-
  • 3 dl lättmjölk
  • 2 tsk sötningsmedel strö- alternativt råsocker strö-
  • 2 msk flytande fett till stekningen

Servera med:

2 dl lingon (knappt tinade)
1 msk sötningsmedel strö- alternativt råsocker strö-
1.5 dl crème fraîche

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Stöt kardemummakärnorna. Skär brödskivorna diagonalt så att du får två trianglar av varje skiva.

2
Vispa upp äggen och blanda med mjöl, havregryn och 1/3 av mjölken till en smet. Tillsätt resten av mjölken och smaksättningen.

3
Doppa brödet i smeten och stek trianglarna vackert bruna på båda sidor i omgångar. Rör om i smeten mellan varje gräddningsomgång.

4
Lägg upp på ett fat och servera direkt med de föreslagna tillbehören. Lingonen kan röras lätt med en gaffel och sötas något.

Scroll to Top