Du behöver
- 1 krm kardemummakärnor
- 8 skiva formbröd dagsgammalt
- 2 st ägg
- 0.5 dl vetemjöl
- 1 dl havregryn gärna fiber-
- 3 dl lättmjölk
- 2 tsk sötningsmedel strö- alternativt råsocker strö-
- 2 msk flytande fett till stekningen
Servera med:
2 dl lingon (knappt tinade)
1 msk sötningsmedel strö- alternativt råsocker strö-
1.5 dl crème fraîche
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Stöt kardemummakärnorna. Skär brödskivorna diagonalt så att du får två trianglar av varje skiva.
2
Vispa upp äggen och blanda med mjöl, havregryn och 1/3 av mjölken till en smet. Tillsätt resten av mjölken och smaksättningen.
3
Doppa brödet i smeten och stek trianglarna vackert bruna på båda sidor i omgångar. Rör om i smeten mellan varje gräddningsomgång.
4
Lägg upp på ett fat och servera direkt med de föreslagna tillbehören. Lingonen kan röras lätt med en gaffel och sötas något.