Fransk glutenfri baguette

Baguetterna är inspirerade av ett franskt bröd som bakas på kallt vatten med liten jästmängd och lång jästid, men i vårt recept använder vi ljummen degvätska och lite mer jäst för att få en kortare jästid.

Du behöver

  • 0.5 pkt jäst (25 g)
  • 3 dl vatten
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk fiberhusk
  • 0.75 tsk salt
  • 0.5 dl kesella färsk ostmassa
  • 8.5 dl glutenfri mjölmix vi använde Finax

Ugn: 250°

Det här behövs till 2 bröd:

Gör så här

1
Rör ut den smulade jästen med degvätskan (vatten och olja) som du först har värmt till 37°.

2
Rör i fiberhusk och låt blandningen svälla i 10 minuter.

3
Tillsätt salt, Kesella och mjölmix, och arbeta till en smidig deg.

4
Klicka ut degen i två strängar på en plåt täckt med bakplåtspapper. Degen är ganska lös så du bör använda två matskedar som med jämna mellanrum doppas i mjölmix.

5
Täck med bakduk och låt jäsa i rumstemperatur i ca 60 minuter.

6
Pensla bröden med vatten och grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Brödet är utmärkt till soppa. Det som inte går åt direkt kan frysas.

Scroll to Top