Du behöver
- 0.5 pkt jäst (25 g)
- 3 dl vatten
- 2 msk rapsolja
- 1 msk fiberhusk
- 0.75 tsk salt
- 0.5 dl kesella färsk ostmassa
- 8.5 dl glutenfri mjölmix vi använde Finax
Ugn: 250°
Det här behövs till 2 bröd:
Gör så här
1
Rör ut den smulade jästen med degvätskan (vatten och olja) som du först har värmt till 37°.
2
Rör i fiberhusk och låt blandningen svälla i 10 minuter.
3
Tillsätt salt, Kesella och mjölmix, och arbeta till en smidig deg.
4
Klicka ut degen i två strängar på en plåt täckt med bakplåtspapper. Degen är ganska lös så du bör använda två matskedar som med jämna mellanrum doppas i mjölmix.
5
Täck med bakduk och låt jäsa i rumstemperatur i ca 60 minuter.
6
Pensla bröden med vatten och grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Brödet är utmärkt till soppa. Det som inte går åt direkt kan frysas.