Du behöver
- 2.5 dl vatten
- 1.5 msk olja
- 0.5 pkt jäst
- 1 msk fiberhusk
- 0.5 tsk salt
- 1.5 dl ost (50 g)
- 0.5 dl glutenfri mjölmix gärna grov-
Till pensling:
filmjölk eller vatten
0.75 dl ost grovt riven
Ugn: 250°
Gör så här
1
Ljumma degspadet till 37° och rör ut den smulade jästen. Tillsätt fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.
2
Fortsätt med att blanda i salt, ost och mjölmix, och arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa i övertäckt bunke i ca 30 minuter.
3
Arbeta samman degen och baka ut den till 12 bullar.
4
Låt jäsa på papperstäckt plåt, pensla med filmjölk eller vatten och strö på ost.
5
Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 10 minuter och låt svalna av i bakduk. Bullarna kan frysas.