Thaikycklingsoppa

Du behöver 2 st kycklingfiléer strimlade 2 tsk soja 1 tsk sesamolja 0.25 st chilipeppar urkärnad och skivad 0.5 st röd paprika i bitar 3...

Du behöver

  • 2 st kycklingfiléer strimlade
  • 2 tsk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 0.25 st chilipeppar urkärnad och skivad
  • 0.5 st röd paprika i bitar
  • 3 st salladslökar skivade
  • 50 g sockerärtor delade
  • 2 dl kokosmjölk
  • 4 dl kycklingbuljong av konc fond
  • 1 msk fisksås thailändsk
  • 0.5 st lime pressad saft
  • salt
  • 1.5 tsk färsk koriander grovhackad

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Blanda kycklingfiléstrimlorna i en bunke med soja och rör om. Fräs i sesamolja, ca 3 minuter. Lägg över i en gryta.

2
Tillsätt chili, paprika, salladslökar och sockerärtor. Rör om och låt fräsa runt i grytan.

3
Späd med kokosmjölk och kycklingbuljong. Låt soppan koka upp och sjuda, ca 2 minuter. Smaka av med fisksås, lime, salt och koriander.

Scroll to Top