Du behöver
- 2 st kycklingfiléer strimlade
- 2 tsk soja
- 1 tsk sesamolja
- 0.25 st chilipeppar urkärnad och skivad
- 0.5 st röd paprika i bitar
- 3 st salladslökar skivade
- 50 g sockerärtor delade
- 2 dl kokosmjölk
- 4 dl kycklingbuljong av konc fond
- 1 msk fisksås thailändsk
- 0.5 st lime pressad saft
- salt
- 1.5 tsk färsk koriander grovhackad
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Blanda kycklingfiléstrimlorna i en bunke med soja och rör om. Fräs i sesamolja, ca 3 minuter. Lägg över i en gryta.
2
Tillsätt chili, paprika, salladslökar och sockerärtor. Rör om och låt fräsa runt i grytan.
3
Späd med kokosmjölk och kycklingbuljong. Låt soppan koka upp och sjuda, ca 2 minuter. Smaka av med fisksås, lime, salt och koriander.