Blomkålsoppa med baconströssel

En varm, mustig soppa passar fint som lunch eller kvällsmåltid en kulen höstdag.

Du behöver

  • 1 st blomkålshuvud
  • vatten
  • 1 tsk salt per liter vatten
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1.5 msk kycklingfond konc
  • salt svartpeppar

Servera med:

140 g bacon
2 msk bladpersilja hackad
bröd

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skölj och ansa blomkålshuvudet och dela det i buketter. Koka upp vatten och salt i en gryta. Lägg ner buketterna och låt dem sjuda tills de är riktigt mjuka, 5–8 minuter.

2
Häll av en del av kokvattnet – men spara ca 4 dl. Mixa blomkålen i kokspadet med en mixerstav. Tillsätt matlagningsgrädde och kycklingfond. Mixa soppan skummig och smaka av med salt och peppar. Späd med vatten om soppan är för tjock.

3
Skiva baconet i tunna strimlor och knaperstek det i en het stekpanna. Låt fettet rinna av på ett dubbelvikt hushållspapper. Strö bacon och persilja över soppan vid serveringen. Servera med nybakt bröd.

Scroll to Top