Du behöver
- 1 st blomkålshuvud
- vatten
- 1 tsk salt per liter vatten
- 2.5 dl matlagningsgrädde
- 1.5 msk kycklingfond konc
- salt svartpeppar
Servera med:
140 g bacon
2 msk bladpersilja hackad
bröd
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skölj och ansa blomkålshuvudet och dela det i buketter. Koka upp vatten och salt i en gryta. Lägg ner buketterna och låt dem sjuda tills de är riktigt mjuka, 5–8 minuter.
2
Häll av en del av kokvattnet – men spara ca 4 dl. Mixa blomkålen i kokspadet med en mixerstav. Tillsätt matlagningsgrädde och kycklingfond. Mixa soppan skummig och smaka av med salt och peppar. Späd med vatten om soppan är för tjock.
3
Skiva baconet i tunna strimlor och knaperstek det i en het stekpanna. Låt fettet rinna av på ett dubbelvikt hushållspapper. Strö bacon och persilja över soppan vid serveringen. Servera med nybakt bröd.