Kanelgifflar

Så gott till en brunch eller fika!

Du behöver

  • 1 pkt jäst (50 g)
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl flytande margarin
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 dl strösocker
  • 2 krm salt
  • 14 dl glutenfri mjölmix du kan använda Finax eller Lailas blå mix

Fyllning:

75 g mjukt fett
3 msk strösocker
1.5 tsk kanel malen

Pensling:

1 st ägg uppvispat

Ugn: 250°

Gör så här

1
Värm fettet med mjölken till 37° och rör ut den smulade jästen med degspadet. Blanda samman med fiberhusk och låt stå i 10 minuter.

2
Fortsätt degsättningen med salt, socker och mjölmix (spar ett par deciliter) och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa i övertäckt bunke i 30 minuter.

3
Rör ihop fyllningen och täck en plåt med bakplåtspapper.

4
Arbeta degen efter jäsningen och tillsätt mer mjölmix. Forma till en längd på bordet och dela i tre bitar. Rulla varje bit till en rund bulle och kavla ut till en knappt centimetertjock platta. Sporra åtta trianglar av varje platta.

5
Lägg en liten klick fyllning på varje triangel och rulla samman till en giffel så att snibbspetsen kommer under. Låt de utbakade gifflarna
jäsa på övertäckt plåt i ca 30 minuter.

6
Pensla med ägg och grädda till lagom färg i den uppvärmda ugnen, 8–10 minuter. Kan frysas.

Scroll to Top