Du behöver
- 1 pkt jäst (50 g)
- 5 dl mjölk
- 1 dl flytande margarin
- 2 msk fiberhusk
- 1 dl strösocker
- 2 krm salt
- 14 dl glutenfri mjölmix du kan använda Finax eller Lailas blå mix
Fyllning:
75 g mjukt fett
3 msk strösocker
1.5 tsk kanel malen
Pensling:
1 st ägg uppvispat
Ugn: 250°
Gör så här
1
Värm fettet med mjölken till 37° och rör ut den smulade jästen med degspadet. Blanda samman med fiberhusk och låt stå i 10 minuter.
2
Fortsätt degsättningen med salt, socker och mjölmix (spar ett par deciliter) och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa i övertäckt bunke i 30 minuter.
3
Rör ihop fyllningen och täck en plåt med bakplåtspapper.
4
Arbeta degen efter jäsningen och tillsätt mer mjölmix. Forma till en längd på bordet och dela i tre bitar. Rulla varje bit till en rund bulle och kavla ut till en knappt centimetertjock platta. Sporra åtta trianglar av varje platta.
5
Lägg en liten klick fyllning på varje triangel och rulla samman till en giffel så att snibbspetsen kommer under. Låt de utbakade gifflarna
jäsa på övertäckt plåt i ca 30 minuter.
jäsa på övertäckt plåt i ca 30 minuter.
6
Pensla med ägg och grädda till lagom färg i den uppvärmda ugnen, 8–10 minuter. Kan frysas.