Du behöver
- 100 g mandelmassa riven
- 30 g pistaschmandel hackad
- 2 tsk mandellikör eller 2 droppar bittermandelolja
- 25 g smör
- 100 g vit choklad
- florsocker
Till doppning:
200 g mörk choklad tempererad
Dekoration:
pistaschmandel
Gör så här
1
Blanda mandelmassa med pistaschmandel och mandellikör i en skål. Smält smör och vit choklad i bitar i en djup tallrik i mikron, 1–2 minuter på full effekt, eller över kokande vattenbad. Blanda i mandelmasseblandningen. Ställ skålen i kylen för att stelna.
2
Forma massan till runda kulor som rullas i florsocker. Forma om dem till fyrkanter och lägg dem på en tallrik. Ställ in i kylen för att stelna. Låt dem stå i rumstemperatur en stund innan de ska doppas i choklad, annars kan de chocka chokladen så att den blir grå.
3
Hacka den mörka chokladen och smält hälften i en skål i mikron. Rör om och tillsätt resten av chokladen, rör om. Doppa ner mandelfyrkanterna med hjälp av en gaffel och låt dem sedan rinna av på ett galler. Dekorera med pistaschmandel. Låt stå svalt för att stelna.