Små tekakor

Du behöver 7 dl vetemjöl ljust & milt vetemjöl med fullkorn 25 g jäst 25 g smör mjukt 2 msk honung 1 tsk salt 2.5...

Du behöver

  • 7 dl vetemjöl ljust & milt vetemjöl med fullkorn
  • 25 g jäst
  • 25 g smör mjukt
  • 2 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 2.5 dl mjölk

Ugn: 200º

Gör så här

1
Lägg mjölet i skålen till matberedaren med plastkniven monterad. Smula ner jästen. Klicka i smöret och tillsätt honung och salt.

2
Värm mjölken till 37º och tillsätt den genom matarröret under gång. Arbeta degen, ca 2 minuter. Låt den jäsa i 30 minuter.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i sex delar och kavla ut till rundlar, 10–12 cm i diameter.

4
Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Nagga dem och låt dem jäsa 30 minuter under bakduk.

5
Grädda tekakorna i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Låt dem svalna på galler under duk.


Kommentar:
Satsen går lätt att dubbla. Degen arbetas då lättast i köksmaskin.

Scroll to Top