Du behöver
- 7 dl vetemjöl ljust & milt vetemjöl med fullkorn
- 25 g jäst
- 25 g smör mjukt
- 2 msk honung
- 1 tsk salt
- 2.5 dl mjölk
Ugn: 200º
Gör så här
1
Lägg mjölet i skålen till matberedaren med plastkniven monterad. Smula ner jästen. Klicka i smöret och tillsätt honung och salt.
2
Värm mjölken till 37º och tillsätt den genom matarröret under gång. Arbeta degen, ca 2 minuter. Låt den jäsa i 30 minuter.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i sex delar och kavla ut till rundlar, 10–12 cm i diameter.
4
Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Nagga dem och låt dem jäsa 30 minuter under bakduk.
5
Grädda tekakorna i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Låt dem svalna på galler under duk.
Satsen går lätt att dubbla. Degen arbetas då lättast i köksmaskin.