Kycklingsoppa

Du behöver 1 st äpple litet 10 cm purjolök 1 msk smör eller margarin 1 msk curry 125 g kycklingfilé 2.5 dl vatten 1 st...

Du behöver

  • 1 st äpple litet
  • 10 cm purjolök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk curry
  • 125 g kycklingfilé
  • 2.5 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 st burk krossade tomater 400 g
  • salt och peppar
  • strösocker
  • 2 msk hackad persilja

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Skala, kärna ur och tärna äpplet. Strimla purjolöken. Fräs mjukt i smör tillsammans med curry.

2
Skär kycklingfilén i mindre tärningar och fräs med ett par minuter.

3
Späd med vatten, buljongtärning och tomater. Koka i 5 minuter.

4
Smaka av med salt, peppar och socker, och strö över persilja.

Scroll to Top