Marängformar

Du behöver 3 st äggvitor 2 dl strösocker Till tryffeln: 2 msk grädde 1 msk smör 75 g blockchoklad (70% kakao) Ugn: 125° Gör så...

Du behöver

  • 3 st äggvitor
  • 2 dl strösocker

Till tryffeln:

2 msk grädde
1 msk smör
75 g blockchoklad (70% kakao)

Ugn: 125°

Gör så här

1
Ställ ut formarna på en plåt. Vispa ägg och socker till marängsmeten över en kastrull med kokande vatten. Smeten ska vara blank och fast när den klickas ut i folieformar.

2
Skjut in plåten mitt i ugnen och grädda marängerna i 50 minuter tills de är gräddade på ytan och något krämiga inuti.

3
Koka under tiden upp grädden med fettet och vispa i den smälta blockchokladen. Låt tryffelsmeten svalna i rumstemperatur några timmar.

4
Klicka eller spritsa ut tryffelsmeten på marängerna (se bilden).

Scroll to Top