Gulaschsoppa med nötfärs och yoghurtklick

Du behöver 1 st gul lök hackad 1 st vitlöksklyfta 1 cm chilipeppar tunt skivad 3 st potatis skalade och tärnade 1 msk matfett 200...

Du behöver

  • 1 st gul lök hackad
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 cm chilipeppar tunt skivad
  • 3 st potatis skalade och tärnade
  • 1 msk matfett
  • 200 g nötfärs finmalen
  • 375 g tomater passerade
  • 3 dl vatten
  • 1 msk oxfond konc
  • salt svartpeppar, kummin
  • 1 tsk strösocker
  • turkisk yoghurt
  • 0.5 st paprika i tärningar

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Fräs lök, vitlök, chili och potatis i en gryta med matfett tills löken blir blank. Smula ner färsen och stek tills den får färg.

2
Späd med passerade tomater, vatten och fond. Låt soppan koka upp och sedan sjuda i 20 minuter så att potatisen blir mjuk.

3
Smaka av med salt, peppar, stött kummin och strösocker.

4
Servera soppan med en klick yoghurt, paprikatärningar och grov baguette.

Scroll to Top