Du behöver
- 1 st gul lök hackad
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 cm chilipeppar tunt skivad
- 3 st potatis skalade och tärnade
- 1 msk matfett
- 200 g nötfärs finmalen
- 375 g tomater passerade
- 3 dl vatten
- 1 msk oxfond konc
- salt svartpeppar, kummin
- 1 tsk strösocker
- turkisk yoghurt
- 0.5 st paprika i tärningar
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Fräs lök, vitlök, chili och potatis i en gryta med matfett tills löken blir blank. Smula ner färsen och stek tills den får färg.
2
Späd med passerade tomater, vatten och fond. Låt soppan koka upp och sedan sjuda i 20 minuter så att potatisen blir mjuk.
3
Smaka av med salt, peppar, stött kummin och strösocker.
4
Servera soppan med en klick yoghurt, paprikatärningar och grov baguette.