Limeflarn med kokos

Du behöver 75 g smör 1 st ägg 1.5 dl strösocker 100 g kokosflingor 2 msk glutenfri mjölmix (vi använde Lailas) 1 tsk bakpulver 1...

Du behöver

  • 75 g smör
  • 1 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 100 g kokosflingor
  • 2 msk glutenfri mjölmix (vi använde Lailas)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk limeskal med råge

Ugn: 175°

Gör så här

1
Smält fettet och låt det svalna av. Vispa samman ägget med sockret, bara så mycket att allt blandar sig.

2
Mät upp kokosflingor, mjölmix och bakpulver, och blanda med äggsmeten tillsammans med det rivna limeskalet.

3
Klicka ut smeten i teskedsstora klickar på plåtar täckta med bakplåtspapper. Bred ut klickarna något och grädda på mittfalsen i den uppvärmda ugnen till lagom färg, 6–7 min.

4
Låt flarnen svalna något innan du flyttar över dem på galler för att svalna helt. Förvara i burk med tätslutande lock.

Scroll to Top