Antipasti

Antipasti med salami, parmaskinka, melon, pesto och goda ostar. Detta recept är taget ur Giovanni Pencos kokbok Pasta Nostra (Kakao förlag).

Du behöver

  • 50 g salami
  • 50 g parmaskinka
  • 0.5 st melon
  • 4 st kronärtskockshjärtan
  • 150 g taleggio
  • 150 g mozzarella
  • 2 st tomater
  • 16 st oliver gröna

Pesto:

0.5 dl pinjenötter
1 dl olivolja
0.5 dl parmesanost riven
2 dl basilika finhackad
1 st vitlöksklyfta
salt svartpeppar

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Stöt pinjenötterna i en mortel och blanda med oljan.

2
Blanda i parmesanost, basilika och hackad vitlök. Smaka av med salt och peppar.

3
Lägg upp salami, skinka, melonklyftor, delade kronärtskockshjärtan och skivad taleggio på ett stort fat.

4
Skiva mozzarella och tomater och varva på fatet. Lägg på oliver och servera med peston och gärna ett bröd.

Scroll to Top