Du behöver
- 50 g salami
- 50 g parmaskinka
- 0.5 st melon
- 4 st kronärtskockshjärtan
- 150 g taleggio
- 150 g mozzarella
- 2 st tomater
- 16 st oliver gröna
Pesto:
0.5 dl pinjenötter
1 dl olivolja
0.5 dl parmesanost riven
2 dl basilika finhackad
1 st vitlöksklyfta
salt svartpeppar
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Stöt pinjenötterna i en mortel och blanda med oljan.
2
Blanda i parmesanost, basilika och hackad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
3
Lägg upp salami, skinka, melonklyftor, delade kronärtskockshjärtan och skivad taleggio på ett stort fat.
4
Skiva mozzarella och tomater och varva på fatet. Lägg på oliver och servera med peston och gärna ett bröd.