Bigoli alla Puttanesca

Bigoli alla Puttanesca med smak av vitlök och basilika.

Du behöver

  • 0.5 dl persilja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st gul lök
  • 12 st basilikablad
  • 1 dl olivolja
  • 2 st paprikor gula
  • 1 st aubergine
  • 2 st squash
  • 100 g svarta oliver
  • 500 g körsbärstomater
  • 0.5 dl kapris
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk strösocker
  • 400 g spaghetti eller spaghetti
  • 100 g Parmesan

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Gör så här:

2
1. Hacka persilja, vitlök, lök och basilika, och fräs i olja tills det får lite färg.

3
2. Dela paprika, aubergine och squash i stora bitar, och lägg ner i pannan tillsammans med oliverna och lökfräset. Låt puttra i 15 minuter.

4
3. Dela tomaterna i halvor och skölj kaprisen. Lägg ner i pannan och krydda med salt och socker. Koka i 15 minuter.

5
4. Koka pastan och låt den rinna av. Häll den över såsen. Strö över riven parmesanost.

Scroll to Top