Du behöver
- 0.5 dl persilja
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st gul lök
- 12 st basilikablad
- 1 dl olivolja
- 2 st paprikor gula
- 1 st aubergine
- 2 st squash
- 100 g svarta oliver
- 500 g körsbärstomater
- 0.5 dl kapris
- 2 tsk salt
- 2 tsk strösocker
- 400 g spaghetti eller spaghetti
- 100 g Parmesan
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Gör så här:
2
1. Hacka persilja, vitlök, lök och basilika, och fräs i olja tills det får lite färg.
3
2. Dela paprika, aubergine och squash i stora bitar, och lägg ner i pannan tillsammans med oliverna och lökfräset. Låt puttra i 15 minuter.
4
3. Dela tomaterna i halvor och skölj kaprisen. Lägg ner i pannan och krydda med salt och socker. Koka i 15 minuter.
5
4. Koka pastan och låt den rinna av. Häll den över såsen. Strö över riven parmesanost.