Tonfisk- och räktårta

Du behöver 1 st bröd i tre bottnar Fyllning: 1 st tonfisk 200 g 3 st ägg hårdkokta och hackade 0.5 dl lättmajonnäs 250 g...

Du behöver

  • 1 st bröd i tre bottnar

Fyllning:

1 st tonfisk 200 g
3 st ägg hårdkokta och hackade
0.5 dl lättmajonnäs
250 g keso med grillad paprika
salt
svartpeppar nymald
0.25 krm kajennpeppar

Garnering:

250 g kesella 10%
1 dl crème fraîche
0.5 dl lättmajonnäs
0.5 st citron rivet skal
salt peppar

Dekoration:

400 g räkor
2 dl dill hackad
citronskivor
solrosskott

Det här behövs till 4–6 port:

Gör så här

1
Blanda avrunnen tonfisk med ägg, majonnäs och keso. Smaka av med salt, svartpeppar och kajennpeppar.

2
Fördela fyllningen på två av bottnarna och lägg samman. Lägg den sista bottnen överst.

3
Blanda kesella, crème fraiche, majonnäs, citronskal, salt och peppar till garneringen. Smaka av.

4
Bred krämen runt om och ovanpå smörgåstårtan. Så här långt kan du förbereda.

5
Skala räkorna och lägg dem ovanpå tårtan. Spara 3 stycken som du bara skalar stjärtarna på och ställer mitt på tårtan.

6
Tryck fast hackad dill runt kanten. Dekorera tårtan med bitar av skivad citron. Lägg solrosskott runt om på fatet.

Scroll to Top