Du behöver
- 2.5 dl mjölk
- 0.5 dl flytande fett (ca 50 g)
- 0.5 pkt jäst (25 g)
- 1 dl kesella (färsk ostmassa)
- 0.5 dl strösocker
- 1 krm salt
- 8 dl glutenfri mjölmix (vi använde Lailas)
Till fyllningen:
150 g fikon torkade i tärningar
0.5 dl flytande fett
Pensla med:
ägg uppvispat
Ugn: 250°
Gör så här
1
Värm mjölk och fett till fingervärme (37°). Smula jästen och rör ut med degspadet.
2
Tillsätt kesella, socker, salt och det mesta av mjölmixen. Arbeta degen väl innan du låter den jäsa i övertäckt bunke i ca 30 minuter. Blanda de tärnade fikonen med fettet.
3
Slå ihop degen efter jäsningen med lite mer mjölmix och skrapa ned på bordet. Dela degen i fyra bitar.
4
Kavla ut dem till tunna plattor som var och en sporras i 4 rutor, 10×10 cm (Pudra bordet med mjölmix om degen fäster vid).
5
Lägg en liten klick fyllning på varje ruta. Vik samman till ett knyte och placera på en papperstäckt plåt. Låt jäsa i ca 30 minuter.
6
Pensla med ägg och grädda bullarna mitt i ugnen till lagom färg i ca 10 minuter. Låt kallna i bakduk. Kan frysas.