Fina fikonknyten

Du behöver 2.5 dl mjölk 0.5 dl flytande fett (ca 50 g) 0.5 pkt jäst (25 g) 1 dl kesella (färsk ostmassa) 0.5 dl strösocker...

Du behöver

  • 2.5 dl mjölk
  • 0.5 dl flytande fett (ca 50 g)
  • 0.5 pkt jäst (25 g)
  • 1 dl kesella (färsk ostmassa)
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 8 dl glutenfri mjölmix (vi använde Lailas)

Till fyllningen:

150 g fikon torkade i tärningar
0.5 dl flytande fett

Pensla med:

ägg uppvispat

Ugn: 250°

Gör så här

1
Värm mjölk och fett till fingervärme (37°). Smula jästen och rör ut med degspadet.

2
Tillsätt kesella, socker, salt och det mesta av mjölmixen. Arbeta degen väl innan du låter den jäsa i övertäckt bunke i ca 30 minuter. Blanda de tärnade fikonen med fettet.

3
Slå ihop degen efter jäsningen med lite mer mjölmix och skrapa ned på bordet. Dela degen i fyra bitar.

4
Kavla ut dem till tunna plattor som var och en sporras i 4 rutor, 10×10 cm (Pudra bordet med mjölmix om degen fäster vid).

5
Lägg en liten klick fyllning på varje ruta. Vik samman till ett knyte och placera på en papperstäckt plåt. Låt jäsa i ca 30 minuter.

6
Pensla med ägg och grädda bullarna mitt i ugnen till lagom färg i ca 10 minuter. Låt kallna i bakduk. Kan frysas.

Scroll to Top