Potatis- och blomkålssoppa med kryddiga korvspett

Du behöver 5 dl vatten 2 msk grönsaksfond konc 250 g blomkålsbuketter 0.5 dl purjolök skivad 2 st potatis skalade och skivade salt och peppar...

Du behöver

  • 5 dl vatten
  • 2 msk grönsaksfond konc
  • 250 g blomkålsbuketter
  • 0.5 dl purjolök skivad
  • 2 st potatis skalade och skivade
  • salt och peppar
  • matlagningsgrädde ev 2 msk

Servera med:

2 st merguezkorv Scan, i bitar
solrosskott
bröd grovt
färskost light

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Koka upp vatten och kycklingfond i en gryta. Tillsätt blomkål, purjolök och potatis. Koka tills blomkål och potatis är mjuka, ca 10 minuter.

2
Mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Vill du ha en rundare smak på soppan, tillsätt 2 msk matlagningsgrädde.

3
Stek korven i en stekpanna och trä upp på spett. Servera spetten till soppan tillsammans med solrosskott och en grov smörgås med färskost.

Scroll to Top