Du behöver
- 5 dl vatten
- 2 msk grönsaksfond konc
- 250 g blomkålsbuketter
- 0.5 dl purjolök skivad
- 2 st potatis skalade och skivade
- salt och peppar
- matlagningsgrädde ev 2 msk
Servera med:
2 st merguezkorv Scan, i bitar
solrosskott
bröd grovt
färskost light
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Koka upp vatten och kycklingfond i en gryta. Tillsätt blomkål, purjolök och potatis. Koka tills blomkål och potatis är mjuka, ca 10 minuter.
2
Mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Vill du ha en rundare smak på soppan, tillsätt 2 msk matlagningsgrädde.
3
Stek korven i en stekpanna och trä upp på spett. Servera spetten till soppan tillsammans med solrosskott och en grov smörgås med färskost.