Indisk kikärtsgryta med brysselkål

Du behöver 1 st gul lök hackad 1 st vitlöksklyfta hackad 0.5 tsk färsk ingefära riven 0.5 tsk currypasta grön 1 msk rapsolja 0.5 tsk...

Du behöver

  • 1 st gul lök hackad
  • 1 st vitlöksklyfta hackad
  • 0.5 tsk färsk ingefära riven
  • 0.5 tsk currypasta grön
  • 1 msk rapsolja
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 2 krm garam masala indisk kryddblandning
  • 150 g brysselkål
  • 3 st tomater i bitar
  • 2.5 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 st kikärtor 200 g
  • salt och peppar
  • persilja

Servera med:

bröd
1 dl hönsbuljong (tärning)
2 st vitlöksklyftor
150 g parmesanost

Tillbehör:

sparrisstänger ca 12
vatten + salt

Ugn: 225º

1 st citron rivet skal och pressad saft
3 msk olja
salt och peppar
färsk timjan

Ugn: 200–225º

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Fräs lök, vitlök, ingefära och grön currypasta i en gryta med olja under omrörning, tills löken är mjuk.

2
Tillsätt gurkmeja, Garam masala, brysselkål, tomater, vatten och buljongtärning. Rör om och låt grytan sjuda i 10 minuter.

3
Skölj kikärtorna och vänd ner dem i grytan. Låt grytan bli het. Smaka av med salt och peppar. Garnera med persilja och servera med bröd.

4
Koka pastan i lättsaltat vatten i ca 3 minuter. Håll dem varma.

5
Koka samman ingredienserna till såsen på låg temperatur. Osten behöver inte rivas. Sila och mixa upp den till skum när den ska serveras.

6
Ansa sparrisen och koka dem i lättsaltat vatten tills de är knappt mjuka. Tiden beror på hur grova stjälkarna är och hur nyskördad sparrisen är.

7
Lägg upp sparris och tortellini på varma tallrikar och ringla över såsen. Servera genast gärna med någon sallad.

Scroll to Top