Laxsoppa med aioli

Du behöver 250 g laxfilé färsk salt och peppar 5 dl vatten 2 msk kycklingfond konc 0.5 st fänkål skivad 0.5 st purjolök skivad 2...

Du behöver

  • 250 g laxfilé färsk
  • salt och peppar
  • 5 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond konc
  • 0.5 st fänkål skivad
  • 0.5 st purjolök skivad
  • 2 st morötter skivade

Aioli:

2 msk lättmajonnäs
1/2-1 st vitlöksklyfta riven

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Skär laxfilén i kuber och lägg dem på en tallrik. Salta och peppra.

2
Koka upp vatten och fond i en gryta. Tillsätt fänkål, purjolök och morötter. Koka ca 5 minuter tills morötterna är mjuka.

3
Ta grytan från värmen och lägg ner laxbitarna. Lägg på ett lock och låt stå i 5 minuter.

4
Smaka av och servera med lättmajonnäs blandad med riven vitlök till en aioli. Strö över fänkålsdill vid serveringen.

Scroll to Top