Du behöver
- 250 g laxfilé färsk
- salt och peppar
- 5 dl vatten
- 2 msk kycklingfond konc
- 0.5 st fänkål skivad
- 0.5 st purjolök skivad
- 2 st morötter skivade
Aioli:
2 msk lättmajonnäs
1/2-1 st vitlöksklyfta riven
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Skär laxfilén i kuber och lägg dem på en tallrik. Salta och peppra.
2
Koka upp vatten och fond i en gryta. Tillsätt fänkål, purjolök och morötter. Koka ca 5 minuter tills morötterna är mjuka.
3
Ta grytan från värmen och lägg ner laxbitarna. Lägg på ett lock och låt stå i 5 minuter.
4
Smaka av och servera med lättmajonnäs blandad med riven vitlök till en aioli. Strö över fänkålsdill vid serveringen.