Fisksoppa

Du behöver 200 g fiskfilé t ex sej eller lax 15 cm purjolök 0.5 st gul lök 1 msk flytande margarin 1 st tomater 400...

Du behöver

  • 200 g fiskfilé t ex sej eller lax
  • 15 cm purjolök
  • 0.5 st gul lök
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 st tomater 400 g
  • 1 dl vatten
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • salt och peppar
  • strösocker

Servering:

1 dl grekisk yoghurt
1 st vitlöksklyfta

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Dela fisken i bitar. Strimla purjolöken och skala och hacka löken. Fräs all lök i margarin.

2
Tillsätt tomater, vatten, grädde och buljongtärning, och koka upp.

3
Lägg i fisken och sjud på svag värme tills den är klar, ca 3 minuter. Smaka av med salt, peppar och socker.

4
Blanda yoghurt med pressad vitlök och servera till soppan tillsammans med bröd.

Scroll to Top