Kesokaka med katrinplommon

Du behöver 150 g katrinplommon kärnfria matfett 3 st stora ägg 0.5 dl glutenfri mjölmix 3 dl kaffegrädde 200 g keso 1 tsk rivet citronskal...

Du behöver

  • 150 g katrinplommon kärnfria
  • matfett
  • 3 st stora ägg
  • 0.5 dl glutenfri mjölmix
  • 3 dl kaffegrädde
  • 200 g keso
  • 1 tsk rivet citronskal

Till serveringen:

äppelmos

Ugn: 200°

Det här behövs till 4–5 pers:

Gör så här

1
Skär plommonen i bitar och smörj en ugnssäker form lätt.

2
Vispa upp äggen och blanda med mjölmix, grädde, keso och det rivna citronskalet, samt det mesta av plommonbitarna (spara några att garnera med).

3
Skrapa ned smeten i formen och grädda till lagom färg i ca 40 minuter. Garnera och servera med äppelmos om du vill.

Scroll to Top