Sillsallad

Du behöver 4 st saltsillfilé urvattnade eller 1 burk inläggningssill, 210 g sill 2 st äpplen skalade och tärnade 2 st saltgurka tärnad 5 st...

Du behöver

  • 4 st saltsillfilé urvattnade eller 1 burk inläggningssill, 210 g sill
  • 2 st äpplen skalade och tärnade
  • 2 st saltgurka tärnad
  • 5 st potatis kokta och tärnade
  • 1 st rödlök hackad
  • 300 g rödbetor inlagda och tärnade
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymald
  • 1 krm koriander mald
  • rödbetsspad
  • 1 msk sirap

Sås:

3 dl gräddfil
0.5 tsk salt
1 krm vitpeppar nymald

Dekoration:

4 st ägg kokta
bladpersilja

Det här behövs till 6 port:

Gör så här

1
Låt sillen rinna av och skär den i små tärningar.

2
Blanda sillen med äpple, gurka, potatis, lök och rödbetor i en skål. Smaka av med salt, peppar, koriander, rödbetsspad och sirap.

3
Lägg salladen i en skål eller form och pressa ihop den. Låt den stå kallt till serveringen.

4
Stjälp upp sillsalladen på ett uppläggningsfat och dekorera med skalade och klyftade ägg och bladpersilja.

5
Blanda samman gräddfil, salt och peppar till såsen, och servera till.


Kommentar:
Vill du utöka sillbordet med lax? Köp skivad gravad lax och servera med gravlaxsås eller skivad kallrökt lax och servera med pepparrotssås.
Pepparrotssåsen gör du så här: Blanda 2 dl gräddfil, 2 msk majonnäs, salt och peppar och minst 2 msk riven pepparrot.

Scroll to Top