Svampsoppa

Du behöver 150 g champinjoner eller annan svamp 1 st schalottenlök 1 st morot 1 msk smör eller margarin salt och peppar 2 msk vetemjöl...

Du behöver

  • 150 g champinjoner eller annan svamp
  • 1 st schalottenlök
  • 1 st morot
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • soja några droppar kinesisk
  • 2 msk hackad persilja

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Skiva svampen, skala och hacka löken och skala och tärna moroten.

2
Fräs allt i smör tills vätskan från svampen kokat in. Krydda med salt och peppar och strö över mjöl.

3
Späd med mjölk, vatten och buljongtärning, och koka i 10 minuter. 4. Tillsätt soja och smaka av. Strö över persilja och servera med skinksmörgås.

Scroll to Top