Överbakad fisksoppa med saffran

En festlig variant av en särdeles god fisksoppa.

Du behöver

  • 0.5 st purjolök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st morot
  • 4 dl vatten
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 0.5 g saffran (1 kuvert)
  • 400 g fiskfilé t ex lax eller sej
  • peppar
  • 1 st rulle kyld smördeg
  • ägg

Ugn: 225°

Gör så här

1
Strimla purjolöken och fräs den mjuk i smör tillsammans med hackad vitlök och strimlad morot.

2
Tillsätt vatten, buljongtärning, vin, grädde och saffran, och koka i 10 minuter.

3
Skär fisken i bitar och lägg ner i soppan. Koka i 2 minuter och smaka av med peppar.

4
Häll upp soppan i 8 glas som tål ugnsvärme. Rulla ut smördegen och ta ut rundlar som är lite större än glasen.

5
Lägg smördegsplattorna på glasen och tryck till. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 10 minuter.

Scroll to Top