Du behöver
- 1.5 dl risgryn till kokningen
- 3 st ägg
- 0.75 dl maizena majsstärkelse
- 1.5 msk strösocker
- 0.5 g saffran (1 kuvert)
- 1.5 dl mjölk (eller mjölkersättning om du inte tål mjölksocker)
Att servera till:
bär eller bärmos
grädde (om du tål)
Ugn: 200°
Det här behövs till 4–5 pers:
Gör så här
1
Koka upp vatten med gryn och låt koka i 10 minuter. Ta grytan från värmen och låt den stå med locket på i 30 minuter.
2
Vispa upp äggen med maizena, socker, saffran och mjölk, och blanda med risgrynen.
3
Häll smeten i en smord ugnssäker form och grädda i 30–35 minuter. Kan serveras direkt från ugnen eller avsvalnad, med något av det föreslagna till.
Om du får 5–6 dl risgrynsgröt över går det även bra att använda denna som bas.