Saffransris i form

Du behöver 1.5 dl risgryn till kokningen 3 st ägg 0.75 dl maizena majsstärkelse 1.5 msk strösocker 0.5 g saffran (1 kuvert) 1.5 dl mjölk...

Du behöver

  • 1.5 dl risgryn till kokningen
  • 3 st ägg
  • 0.75 dl maizena majsstärkelse
  • 1.5 msk strösocker
  • 0.5 g saffran (1 kuvert)
  • 1.5 dl mjölk (eller mjölkersättning om du inte tål mjölksocker)

Att servera till:

bär eller bärmos
grädde (om du tål)

Ugn: 200°

Det här behövs till 4–5 pers:

Gör så här

1
Koka upp vatten med gryn och låt koka i 10 minuter. Ta grytan från värmen och låt den stå med locket på i 30 minuter.

2
Vispa upp äggen med maizena, socker, saffran och mjölk, och blanda med risgrynen.

3
Häll smeten i en smord ugnssäker form och grädda i 30–35 minuter. Kan serveras direkt från ugnen eller avsvalnad, med något av det föreslagna till.


Kommentar:
Om du får 5–6 dl risgrynsgröt över går det även bra att använda denna som bas.

Scroll to Top