Nyårstårta med punschsmak

Du behöver pofiber 2 dl glutenfri mjölmix 0.5 dl kakaopulver 1.5 tsk bakpulver 3 st ägg 2 dl strösocker 0.5 dl flytande fett 1 dl...

Du behöver

  • pofiber
  • 2 dl glutenfri mjölmix
  • 0.5 dl kakaopulver
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 0.5 dl flytande fett
  • 1 dl vatten

Fyllning och glasyr:

1 dl flytande fett
1.5 dl mjölk eller kaffegrädde
4 msk strösocker
1.33 msk glutenfri mjölmix
4 msk kakao
3 msk punsch eller sherry

Till garnering:

apelsinskal strimlat

Ugn: 175°

Det här behövs:

Gör så här

1
Smörj en kakform, 1 1/2 l, och bröa med pofiber eller glutenfritt ströbröd.

2
Blanda mjölmix, kakao och bakpulver. Vispa äggen med sockret till en luftig massa.

3
Blanda fett och vatten, och tillsätt detta tillsammans med de torra ingredienserna i äggsmeten. Rör om så att ingredienserna blandas, men inte mer.

4
Skrapa ned smeten i kakformen och grädda i 35–40 minuter på andra falsen nedifrån. Låt kakan svalna något innan du stjälper upp den.

5
Blanda ingredienserna (utom punschen) till fyllning och glasyr i en kastrull. Låt koka upp under omrörning tills blandningen tjocknar. Låt svalna av innan du tillsätter punsch eller vin.

6
Dela kakan och bred hälften av punschsmeten mellan bottnarna. Lägg samman och bred resten av smeten ovanpå. Garnera med skalstrimlorna. Låt kakan stå, gärna till nästa dag.

Scroll to Top