Du behöver
- 1.2 kg oxfilé
- salt och peppar
- 2 msk smör eller margarin
Marinad:
3 st schalottenlökar
0.5 st röd chilipeppar
0.5 dl olivolja
0.5 dl balsamvinäger
salt
1 dl hackad persilja
Ugn: 150°
Det här behövs:
Gör så här
1
Putsa köttet och gnid in rikligt med salt och peppar. Bryn runt om i smör och lägg över i en form.
2
Sätt i en stektermometer och tillaga i ugn tills innertemperaturen är 60° för rosa kött. Låt köttet svalna inlindat i folie.
3
Skiva köttet ganska tunt och lägg upp på ett fat. Skala, dela och skiva löken. Kärna ur och strimla chilipepparn.
4
Blanda med olja, vinäger, salt och persilja, och skeda över köttet.
Köttet kan stekas dagen innan och förvaras i folie i kyl. Ta fram och låt bli rumstempererat och skiva upp lite före servering.