Du behöver

  • 1.2 kg oxfilé
  • salt och peppar
  • 2 msk smör eller margarin

Marinad:

3 st schalottenlökar
0.5 st röd chilipeppar
0.5 dl olivolja
0.5 dl balsamvinäger
salt
1 dl hackad persilja

Ugn: 150°

Det här behövs:

Gör så här

1
Putsa köttet och gnid in rikligt med salt och peppar. Bryn runt om i smör och lägg över i en form.

2
Sätt i en stektermometer och tillaga i ugn tills innertemperaturen är 60° för rosa kött. Låt köttet svalna inlindat i folie.

3
Skiva köttet ganska tunt och lägg upp på ett fat. Skala, dela och skiva löken. Kärna ur och strimla chilipepparn.

4
Blanda med olja, vinäger, salt och persilja, och skeda över köttet.


Kommentar:
Köttet kan stekas dagen innan och förvaras i folie i kyl. Ta fram och låt bli rumstempererat och skiva upp lite före servering.