Kaptenens räkgryta

En lättlagad, mustig och kryddig räkgryta på kaptenens vis.

Du behöver

  • 1 kg räkor med skal
  • 2 msk smör
  • 1 tsk curry
  • 1 st vitlöksklyfta hackad
  • 1 st purjolök strimlad
  • 1 st röd paprika strimlad
  • 1 krm kajennpeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk svampsoja
  • 2 dl crème fraîche

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skala räkorna och lägg dem i en skål.

2
Fräs smör, curry, vitlök, purjolök och paprika i en gryta tills löken blir mjuk.

3
Tillsätt kajennpeppar, tomatpuré, soja och crème fraiche. Låt såsen bli het.

4
Tillsätt räkorna och smaka av grytan. Servera med kokt ris, sallad och citronklyfta.

Scroll to Top