Portionspaj med aprikoser

Du behöver 2 st potatis (medelstora) 3 dl glutenfri mjölmix (Finax) 1 tsk ingefära mald 100 g smör kylskåpskallt Fyllning: 1 st burk konserverade aprikoser...

Du behöver

  • 2 st potatis (medelstora)
  • 3 dl glutenfri mjölmix (Finax)
  • 1 tsk ingefära mald
  • 100 g smör kylskåpskallt

Fyllning:

1 st burk konserverade aprikoser (240 g fruktkött)

Kolasås:

3 msk strösocker
2 msk ljus sirap
1 tsk kakao
1 tsk margarin
2.5 dl vispgrädde

Ugn: 225°

Gör så här

1
Riv den kalla potatisen på råkostjärn och blanda mjölmixen med ingefäran. Finfördela fettet i mixblandningen och tillsätt potatisraspet.

2
Forma till en deg och låt vila i kylskåp i ca 30 minuter.

3
Dela degen i fyra bitar som du trycker ut i veckade portionsformar. Nagga pajskalet med en gaffel och grädda mitt i ugnen i 20–25 minuter. Låt svalna innan du stjälper upp dem.

4
Blanda ingredienserna till kolasåsen i en kastrull och låt koka kraftigt i ca 15 minuter till såskonsistens.

5
Låt aprikoshalvorna rinna av ordentligt och skär dem i bitar. Fördela i de avsvalnade pajskalen och ringla såsen över. Servera!

Scroll to Top