Du behöver
- 2 st potatis (medelstora)
- 3 dl glutenfri mjölmix (Finax)
- 1 tsk ingefära mald
- 100 g smör kylskåpskallt
Fyllning:
1 st burk konserverade aprikoser (240 g fruktkött)
Kolasås:
3 msk strösocker
2 msk ljus sirap
1 tsk kakao
1 tsk margarin
2.5 dl vispgrädde
Ugn: 225°
Gör så här
1
Riv den kalla potatisen på råkostjärn och blanda mjölmixen med ingefäran. Finfördela fettet i mixblandningen och tillsätt potatisraspet.
2
Forma till en deg och låt vila i kylskåp i ca 30 minuter.
3
Dela degen i fyra bitar som du trycker ut i veckade portionsformar. Nagga pajskalet med en gaffel och grädda mitt i ugnen i 20–25 minuter. Låt svalna innan du stjälper upp dem.
4
Blanda ingredienserna till kolasåsen i en kastrull och låt koka kraftigt i ca 15 minuter till såskonsistens.
5
Låt aprikoshalvorna rinna av ordentligt och skär dem i bitar. Fördela i de avsvalnade pajskalen och ringla såsen över. Servera!