Du behöver
- 0.5 st purjolök skivad
- 1 st vitlöksklyfta riven
- 2 st potatis (ca 200 g)
- 2 tsk matfett
- 6 dl vatten
- 2 msk kycklingfond konc
- 0.5 dl mjölk
- 0.5 tsk körvel
- salt och peppar
- 75 g romanesco kokta
Servera med:
bröd grovt
1 st makrill burk i tomatsås
paprika purjolök
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Fräs purjolök, vitlök och potatis i en gryta med matfett tills löken blir mjuk. Tillsätt vatten, fond och mjölk. Låt koka på medelvärme tills potatisen är mjuk, ca 10 minuter.
2
Vispa eller mixa sönder grönsakerna till en slät soppa. Smaksätt med körvel, salt och peppar. Tillsätt kokta romanescobuketter.
3
Servera soppan med makrillsmörgås med hackad paprika och skivad purjolök ovanpå.