Potatis- och purjolökssoppa med romanesco

Du behöver 0.5 st purjolök skivad 1 st vitlöksklyfta riven 2 st potatis (ca 200 g) 2 tsk matfett 6 dl vatten 2 msk kycklingfond...

Du behöver

  • 0.5 st purjolök skivad
  • 1 st vitlöksklyfta riven
  • 2 st potatis (ca 200 g)
  • 2 tsk matfett
  • 6 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond konc
  • 0.5 dl mjölk
  • 0.5 tsk körvel
  • salt och peppar
  • 75 g romanesco kokta

Servera med:

bröd grovt
1 st makrill burk i tomatsås
paprika purjolök

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Fräs purjolök, vitlök och potatis i en gryta med matfett tills löken blir mjuk. Tillsätt vatten, fond och mjölk. Låt koka på medelvärme tills potatisen är mjuk, ca 10 minuter.

2
Vispa eller mixa sönder grönsakerna till en slät soppa. Smaksätt med körvel, salt och peppar. Tillsätt kokta romanescobuketter.

3
Servera soppan med makrillsmörgås med hackad paprika och skivad purjolök ovanpå.

Scroll to Top