Du behöver
- 2 st morötter
- 1 st purjolök den vita delen, tunt skivad
- 2 msk rapsolja
- 2 dl vatten
- 0.5 dl skaldjursfond konc
- 1 msk tomatpuré
- 200 g räkost Milko
- 5 dl kokosmjölk Creamy coconut milk
- salt svartpeppar
- 0.5 krm kajennpeppar
- 2 msk dill hackad
- 200 g räkor skalad vikt
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skala och riv morötterna fint. Fräs morötter och purjolök i en gryta med olja. Tillsätt vatten, fond och tomatpuré. Låt koka under lock i ca 10 minuter.
2
Vispa i räkost och kokosmjölk, och hetta upp soppan. Smaka av med salt, peppar och kajennpeppar. Rör i dill och räkor. Servera med bröd.
Dekorera med en skalad räkstjärt med huvudskölden kvar.