Frukostbullar med quinoa

De näringsrika quinoafröna bör sköljas före användandet annars kan de smaka lite beskt.

Du behöver

  • quinoa okokta röda gryn
  • 4 dl vatten
  • 0.5 dl flytande fett
  • 50 g jäst (1 pkt)
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk brödkrydda mald
  • 8.5 dl glutenfri mjölmix (vi använde Lailas)

Ugn: 250°

Gör så här

1
Koka de sköljda grynen enligt anvisningarna på förpackningen och låt svalna.

2
Värm vatten och fett till fingervärme (37°) och rör ut den smulade jästen.

3
Tillsätt salt, brödkrydda, quinoagryn (spara lite att strö ovanpå bullarna) och ca 6 dl av mjölmixen. Arbeta ihop till en smidig deg och låt jäsa i ca 40 minuter.

4
Tillsätt litet mer mjölmix i omgångar tills du får en deg som kan hanteras på bordet. Forma till två längder.

5
Dela varje längd i åtta bitar. Forma till runda bullar och låt jäsa på övertäckt plåt i 30 minuter.

6
Pensla bullarna med vatten och strö på quinoafrön. Grädda på mittfalsen i den uppvärmda ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna i bakduk.

Scroll to Top