Du behöver
- quinoa okokta röda gryn
- 4 dl vatten
- 0.5 dl flytande fett
- 50 g jäst (1 pkt)
- 1 tsk salt
- 2 tsk brödkrydda mald
- 8.5 dl glutenfri mjölmix (vi använde Lailas)
Ugn: 250°
Gör så här
1
Koka de sköljda grynen enligt anvisningarna på förpackningen och låt svalna.
2
Värm vatten och fett till fingervärme (37°) och rör ut den smulade jästen.
3
Tillsätt salt, brödkrydda, quinoagryn (spara lite att strö ovanpå bullarna) och ca 6 dl av mjölmixen. Arbeta ihop till en smidig deg och låt jäsa i ca 40 minuter.
4
Tillsätt litet mer mjölmix i omgångar tills du får en deg som kan hanteras på bordet. Forma till två längder.
5
Dela varje längd i åtta bitar. Forma till runda bullar och låt jäsa på övertäckt plåt i 30 minuter.
6
Pensla bullarna med vatten och strö på quinoafrön. Grädda på mittfalsen i den uppvärmda ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna i bakduk.