Italienska biffar med salami

De italienska biffarna med salami är riktiga festbiffar som tål att bjudas på.

Du behöver

  • 50 g salami
  • 75 g mozzarella
  • 500 g köttfärs
  • basilika hackad
  • 1 st ägg
  • salt och peppar
  • 1 msk smör eller margarin

Tomatsås:

1 st burk krossade tomater 500 g, gärna smaksatta
1 st vitlöksklyfta
salt och peppar
socker

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Strimla salamin och skär mozzarellan i mindre bitar.

2
Blanda köttfärs, salami, mozzarella, basilika och ägg. Krydda med salt och peppar, och blanda väl.

3
Forma 8 biffar med vattensköljda händer och stek i smör 3–4 minuter per sida.

4
Koka upp krossade tomater tillsammans med pressad vitlök. Smaka av med salt, peppar och socker. Servera med klyftpotatis.

Scroll to Top