Kakvåfflor

Du behöver 3.5 dl glutenfri mjölmix 2 tsk bakpulver 125 g smör mjukt 0.75 dl strösocker 3 st ägg 1 tsk rivet citronskal (ger frisk...

Du behöver

  • 3.5 dl glutenfri mjölmix
  • 2 tsk bakpulver
  • 125 g smör mjukt
  • 0.75 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 1 tsk rivet citronskal (ger frisk smak, men kan uteslutas)
  • 2 dl mjölk eller mjölkersättning
  • 0.5 msk fett

Det här behövs till 7–8 laggar:

Gör så här

1
Mät upp mjölmixen och blanda med bakpulvret. Rör fettet med sockret till en luftig massa.

2
Tillsätt äggen och det rivna citronskalet. Sikta i mjölmixen och rör om medan du häller i mjölken.

3
Värm våffeljärnet och pensla med fett till första laggen.

4
Servera de nygräddade våfflorna precis som de är eller med sylt till.

Scroll to Top