Du behöver
- 400 g köttfärs
- 1 msk flytande margarin
- 0.5 st purjolök
- 300 g champinjoner
- 1 dl soltorkade tomater strimlade
- 1 st burk krossade tomater 400 g
- 2 dl matlagningsgrädde
- 1 dl basilika strimlad
- salt och peppar
- 200 g pastaplattor färska
- 2 dl riven ost
Ugn: 225°
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Fräs färsen grynig i margarin. Skölj och strimla purjolöken. Skiva champinjonerna.
2
Låt purjolök, svamp och tomater fräsa med färsen i ett par minuter.
3
Späd med krossade tomater och grädde, och koka upp. Tillsätt basilika och smaka av med salt och peppar.
4
Koka ihop i 15 minuter. Varva såsen med lasagneplattorna i en form. Toppa med riven ost och baka i ugnen i 30 minuter.