Majssoppa med quesadillas

Du behöver 1 st burk majskorn 198 g 1 st bananschalottenlök hackad 2 tsk matfett 1 msk grönsaksfond konc 6 dl vatten salt och peppar...

Du behöver

  • 1 st burk majskorn 198 g
  • 1 st bananschalottenlök hackad
  • 2 tsk matfett
  • 1 msk grönsaksfond konc
  • 6 dl vatten
  • salt och peppar
  • färsk timjan

Quesadillas:

1 dl riven ost
2 skiva skinka rökt
2 st tortillabröd fullkorn
2 tsk matfett

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Låt majsen rinna av i en sil. Fräs lök och majs i en gryta med matfett. Tillsätt fond och vatten. Koka på medelvärme, ca 5 minuter.

2
Mixa majsen i grytan med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

3
Lägg riven ost och skinka på det ena tortillabrödet. Lägg över det andra brödet och tryck ihop dem.

4
Stek bröden på båda sidor i en stekpanna med matfett tills osten smält och bröden fått färg. Ta upp och dela quesadillan i sex bitar. Garnera med timjan.

Scroll to Top