Formbröd utan jäst

Du behöver matfett till formen 5.5 dl glutenfri mjölmix grov variant 0.5 dl pofiber (håller brödet saftigt) 0.5 dl linfrön krossade 2 tsk brödkrydda mald...

Du behöver

  • matfett till formen
  • 5.5 dl glutenfri mjölmix grov variant
  • 0.5 dl pofiber (håller brödet saftigt)
  • 0.5 dl linfrön krossade
  • 2 tsk brödkrydda mald
  • 2 tsk bikarbonat
  • 0.75 tsk salt
  • 5 dl yoghurt naturell
  • 1 dl ljus sirap
  • 1.5 dl lingon (tinade från frysen)

Till formen: fett och ev pofiber

Ugn: 175°

Det här behövs till ett bröd:

Gör så här

1
Smörj en långform som rymmer 1 1/2 l. Om du använder fast fett kan det räcka med enbart fett, annars pudra även formen med pofiber.

2
Mät upp och blanda mjölmix, pofiber, linfrön, brödkrydda, bikarbonat och salt.

3
Mät också upp yoghurt, sirap och lingon, och rör samman alla ingredienserna.

4
Skrapa ned smeten i formen och grädda på andra falsen nedifrån i 35 minuter. Låt brödet kallna i bakduk.


Kommentar:
Skär gärna upp brödet i skivor innan du fryser in det som inte går åt direkt. Enkelt och bekvämt att bara kunna ta fram de skivor som går åt.

Scroll to Top