Du behöver
- matfett till formen
- 5.5 dl glutenfri mjölmix grov variant
- 0.5 dl pofiber (håller brödet saftigt)
- 0.5 dl linfrön krossade
- 2 tsk brödkrydda mald
- 2 tsk bikarbonat
- 0.75 tsk salt
- 5 dl yoghurt naturell
- 1 dl ljus sirap
- 1.5 dl lingon (tinade från frysen)
Till formen: fett och ev pofiber
Ugn: 175°
Det här behövs till ett bröd:
Gör så här
1
Smörj en långform som rymmer 1 1/2 l. Om du använder fast fett kan det räcka med enbart fett, annars pudra även formen med pofiber.
2
Mät upp och blanda mjölmix, pofiber, linfrön, brödkrydda, bikarbonat och salt.
3
Mät också upp yoghurt, sirap och lingon, och rör samman alla ingredienserna.
4
Skrapa ned smeten i formen och grädda på andra falsen nedifrån i 35 minuter. Låt brödet kallna i bakduk.
Skär gärna upp brödet i skivor innan du fryser in det som inte går åt direkt. Enkelt och bekvämt att bara kunna ta fram de skivor som går åt.