Du behöver
- 1 st gul lök
- 3 st potatis
- 2 st morötter
- 1 st palsternacka
- 1 msk olivolja
- 1 l vatten
- 2 st fiskbuljongtärning
- 400 g laxfilé
- 2 st tomater
- 100 g sockerärter
- 200 g skalade räkor
- salt och peppar
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skala och hacka löken. Skala potatis, morötter och palsternacka, och skär i tärningar.
2
Fräs rotsakerna i olja. Tillsätt vatten och buljongtärningar och koka i 10 minuter tills rotsakerna känns lite mjuka.
3
Skär laxen i kuber och lägg ner i soppan. Låt sjuda i 5 minuter tills fisken är klar.
4
Tärna tomaterna och strimla sockerärterna, och lägg ner i soppan tillsammans med räkorna.
5
Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar. Servera med bröd.